موضوع: "جهاد فرهنگي در شرايط كنوني"
جهاد فرهنگي در شرايط كنوني
شنبه 93/07/12
امروزه به دنبال گسترش سريع و زايد الوصف جريان اسلام گرايي در سرتاسر جهان ، هجوم فرهنگي دشمنان به مرزهاي فكري و عقيدتي شيعه و جهان اسلام گسترش يافته
براي مقابله با اين تهاجم فرهنگي و ناتوي فرهنگي، وجود جهاد فرهنگي مورد نياز بوده و بيداري اسلامي، تقويت ايمان مردم ايران و افشاي توطئههاي دشمنان از نيازهاي مستمر ايران و جهان اسلام براي مقابله با اين توطئهها است. امروز جهاد فرهنگي در مقابله با تهاجم فرهنگي و ترفندهاي دشمنان بايد به عنوان يك اصل مهم مطرح باشد. و براي مبارزه با تهاجم فرهنگي، مهمترين چيز حفظ روحيه جهادگري است. اينكه «مجاهد» باشيم و با تمسّك به فرهنگ غني اسلامي و ملّي اين مرز و بوم و استفاده كارآمد از همه امكانات ـ به ويژه دستگاههاي فرهنگي ـ و بسيج همه اقشار مردم براساس برنامهاي دقيق و حساب شده، پيروزي جامعه اسلامي را بدست آورد. بر اين اساس، مهمترين راههاي كارهاي موثر در مقابله با تهاجم فرهنگي ، عبارتند از:
1. حفظ و تعميق ارزشهاي اسلامي و ملّي از طريق فرآيند صحيح جامعهپذيري و عوامل آن؛ (مانند خانواده، مدرسه، رسانه ها و….) و نيز آگاه نمودن جوانان با پيشينههاي درخشان تمدنّ اسلامي و دستاوردهاي مادي و معنوي عظيم انقلاب اسلامي.
2. تحققّ حيات طيبه اسلامي و حفظ ارزشهاي انقلابي، استقرار عدالت اجتماعي و قسط اسلامي، تأمين رفاه و امنيت براي مردم در سايه ايمان به خداوند و حاكميت ارزشهاي الهي.
3. هوشياري و بيداري در مقابل انحراف معنوي جامعه اسلامي.
4. احياي فريضه مهم امر به معروف و نهي از منكر كه يكي از اركان اساسي اسلام و ضامن حفظ و بقاي فرايض و ارزشهاي الهي است.
5. ايجاد باور عميق، ريشهدار، عقلاني و مبتني بر نظام ارزشي اسلام در مديران جامعه؛ يعني، كساني كه در دستگاههاي رسمي قانوني، به ويژه فرهنگي، نقش ايفا ميكنند.
6. تلاش و تدبير جدي و گسترده براي تثبيت نظام ارزشي مطلوب در بخشهاي مختلف جامعه (اعم از سياسي، اقتصادي، فرهنگي و…).
7. تبلور و تجلّي اين نظام ارزشي در رفتار حقيقي و حقوقي مديران ساختار كلان كشور و برنامه هاي اجرايي.